Lemondott képviselői mandátumáról az a brit politikus, aki kétszer is lebukott azzal, hogy pornót nézett a parlamenti ülésteremben. Neil Parish a BBC-nek megerősítette döntését és azzal magyarázta, hogy pillanatnyi elmezavar jött rá, amikor elindította a felnőtt videókat. 

Szabad-e a parlamentben pornót nézni?

Ez most a legfontosabb kérdés a brit politikában.

Parish saját szavai szerint először véletlenül kattintott a szexoldalra, miközben épp traktorokra keresett rá az interneten. A második alkalomra viszont már nincs mentsége. A képviselőt pénteken függesztette fel a Konzervatív Párt, miután két kolléganője is felnyomta őt a telefonján látott videók miatt. Mindkét képviselőnő Parish közelében ült, így jól ráláttak a lényegre. 

Parish a BBC-nek elmondta: a második alkalommal épp a szavazásra várt és unatkozott, emiatt nyitotta meg a honlapot. 

Fotó: AFP

Teljesen és totálisan rossz döntés volt. Hülye voltam, elvesztettem a fejem

– mondta a képviselő, aki teljes szívéből bocsánatot kért a választóktól és kolléganőitől is, akiket tettével megsértett, egyben vállalta érte a felelősséget és lemondott. 

Pedig eleinte még nem volt ilyen egyszerű a helyzet, a BBC úgy tudja, hogy Parish elsőre meg akarta tartani mandátumát, csak feltehetően a Boris Johnson vezette párt felső vezetésének nyomására meggondolta magát. 

A képviselő helyét várhatóan időközi voksoláson osztják majd ki újra.