Elkészítik a Rust című filmet, amelynek forgatásán Alec Baldwin tavaly októberben tragikus baleset során halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt. A munkálatok befejezéséről a film egyik producere mesélt a Hollywood Reporter című lapnak. Mint ismert: Hutchins tavaly októberben hunyt el, amikor egy próbán Baldwin kellékfegyvere elsült. Kiderült: a pisztolyban véletlenül benne maradt egy éles lövedék egy darabja. 

Beperelte Alec Baldwint a lelőtt operatőr özvegye

A forgatáson elsült fegyver miatt maradt csonkán a családjuk.

Anjul Nigam, a film egyik producere szerint most már képesek lesznek rá, hogy befejezzék a munkát. Azt, hogy pontosan ezt hogyan értette, nem részletezte, így adódik a kérdés, hogy az eddig felvett anyagokból vágnak-e össze egy mozifilmet, vagy pedig másik operatőrrel folytatják a felvételeket. 

Fotó: AFP

Nemrég Új-Mexikó állam a maximális bírságot szabta ki a filmesekre a biztonsági előírások megsértése miatt. A film producerei – köztük Baldwin –  ellen pedig számos per indult. A neves színész egyébként a kezdetektől tagadja, hogy bármilyen felelőssége lenne Hutchins halála miatt.