Egy Maserati autóval hajtott keresztül Róma egyik látványosságán, a Spanyol lépcsőkön egy szaúdi férfi. A 37 éves sofőrt felvették a biztonsági kamerák, de végül csak Milánóban, a repülőtéren sikerült elfogni. A kocsit otthagyta a helyszínen a megrongált műemléken – írja a CNN.  

Az eset még keddről szerdára virradóra történt, de a rendőrség csak most számolt be róla. A kocsi elakadt a lépcsőkön, de így is nagy károkat okozott: több részen is letört a korlát és a lépcsőfokok egy része. A nagyobb darabokat sietve újra a helyükre tették, hogy meg tudják nyitni az emberek előtt, de a végleges javítás még eltarthat egy darabig. Ehhez ugyanis szakértőkre is szükség lesz, hogy ne sérüljön a lépcső öröksége, azaz hasonló márványból kell újrapótolni a hiányzó részeket. 

Daily life in Rome
Fotó: Anadolu Agency via AFP

A Spanyol lépcsőket 2015-ben újították fel, a munkálatok két évig tartottak és mintegy másfél millió euróba kerültek, amelyet a közeli ékszerház, a Bulgari finanszírozott. 

A sofőr ellen kulturális örökség megrongálása miatt emelt vádat az olasz rendőrség. 

Olaszországban egyre nagyobb gondot okoznak a felelőtlen turisták, nemrég a pisai ferde-toronynak és egy másik római látványosságnak is nekivezettek egy drónt. 

Műemléknek csapódott egy lezuhant drón Rómában

A turistát feljelentették, amiért nem tartotta be a város felett érvényben lévő dróntilalmi zónát.