II. Erzsébet megtiltotta Harry hercegnek és Meghan Markle-nek, hogy fotóst vigyenek a windsori kastélyba, hogy megörökítsék azt a pillanatot, amikor először találkozik a dédunokájával – írja a The Sun.

A lap értesülései szerint 

a pár csütörtök délután mutatta be először Lilibetet az uralkodónak. Az egyéves dédunoka nevét a királynő gyermekkori becenevéről kapta, 

ami  a bulvárlap szerint nagy vihart kavart, hiszen a királynőt előzetesen nem kérdezték meg a névválasztásról.

Fotó: TOBY MELVILLE / POOL / AFP

Harry és a Meghan vasárnap délután utazott vissza Kaliforniába, miután véget ért a brit uralkodó trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából négynapos ünnepségsorozatot szerveztek. Egy bennfentes azt mondta: „Harry és Meghan azt akarta, hogy a fotósuk megörökítse azt a pillanatot, amikor Lilibet találkozik a királynővel. De azt mondták nekik, hogy 

erre nincs esélyük, mert ez egy privát családi találkozó.”

A Buckingham-palota nem kívánt nyilatkozni az ügyben, de a The Sun szerint 

amiatt is aggódott a királyi udvar, hogy a pár fotósa által a királynőről és Lilibetről készített fényképeket később megosztják az amerikai médiával.

A cikk emlékeztetett, hogy a királyi család „karnyújtásnyira tartotta Harryt és a Meghant” a platina jubileum alatt, és a pár nem jelent meg nyilvánosan a királynő, Károly, Kamilla, Vilmos vagy Kate mellett a Buckingham palota erkélyén sem.