Hosszú Katinka olimpiai és világbajnok úszónő a Szent István körút 21. szám alatt nyitotta meg a KOOOL! nevű bisztrót, melynek fókuszában a minőségi táplálkozás áll: a kínálatban 100 százalékban glutén-, cukor- és tejmentes super foodok érhetők el. Az étterem aktuális heti menüvel is készül is majd, és az olimpiai bajnok személyi séfje biztosítja a minőségi alapanyagokból készülő változatos napi menüket — szerepel a KOOOL! bisztró Instagram-oldalán.

Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó 6 éves olaszországi tartózkodása után nyitott olasz éttermet itthon Tommy Di Napoli néven. A sportoló a Császár-Komjádi uszoda oldalában nyitotta meg a vendéglátóhelyet, ahol Olaszországból hozatott alapanyagokból készült nápolyi stílusú ételeket szolgálnak fel: az étlapon a szokásos pizzákkal, tésztákkal, rizottókkal és salátákkal találkozhatunk.

Legendás vendéglátó egység volt a kilencszeres kenuvilágbajnok, Wichmann Tamás kocsmája is, amely a 80-as évektől egészen 2018-ig üzemelt. Wichmann Tamás 2020-ban hunyt el. 

Kovács „Kokó” István 2002 nyarán nyitott éttermet Box Utca néven. A megnyitáskor az volt a cél, hogy meghonosítsák az igényes sport és a kulturált szurkolás törzshelyét Magyarországon. Az egykori kitűnő amatőr és profi ökölvívó pályafutásának számtalan emléke, relikviája tette egyedivé a Box Utca hangulatát, ahol többek között Kokó világbajnoki öve vagy éppen Oscar de la Hoya bokszkesztyűje is megtalálható volt. Az étterem azóta már megszűnt.

Lisztes Krisztián egykori válogatott labdarúgó 2009-ben az újpesti Külvárosi kávéház üzletrészének ötven százalékát vásárolta meg, ahol egykori edzőjének és az Újpest volt kapusának, Borbély Lászlónak lett az üzlettársa.