A légvédelmi szirénák zajára ébredtek az ukrán főváros lakói vasárnap hajnalban. Médiabeszámolók szerint hatalmas robbanások rázták meg Kijevet; Vitalij Klicskó főpolgármester Telegramon megerősítette: az ukrán főváros két kerületéből jelentettek detonációkat. 

Kijev ellen legutóbb több mint egy hónapja indítottak rakétatámadást az oroszok. 

A helyszínen tartózkodó újságírók arról számoltak be, hogy a Dnyeper bal partján található két kerületből sűrű, fekete füstöt láttak felszállni hajnalban. Négy detonációt hallottak Kijev Darnyicki, illetve Dnyiprivszki kerületéből. 

A Zaborona ukrán online portál főszerkesztője pedig azt írta:

olyan érzés volt, mintha az orosz invázió első napja ismétlődne meg.

Klicskó közlése szerint az ukrán állami vasutak kijevi központját érhette a támadás; a főpolgármeste szerint halottak nincsenek, egy ember megsérült. 

Óriási pusztítást végeztek

Az orosz hadsereg Ukrajna ellen indított offenzívájának február 24-iki kezdete óta több mint 2500 rakétát lőttek ki Ukrajnára – közölte Volodimir Zelenszkij még szombaton. Az ukrán elnök videóüzenetében azzal vádolta az oroszokat, hogy óriási pusztítást végeztek Ukrajna kulturális örökségében: műemlékeket, templomokat és más vallási épületeket romboltak le szerte az országban.