Négyen sérültek meg hétfő délelőtt Budapesten, a VI. kerületben, ahol leomlott egy ház felső emeletének egy része 

mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az M1 csatornának nyilatkozva. A mentők egy súlyos és három könnyű sérültet vittek kórházba.

Fotó: Mihádák Zoltán

Csécsi Soma elmondta, a Jókai utcai épület előtt tartózkodó emberek sérültek meg a balesetben. Hozzátette, a mentési munkálatok jelenleg is tartanak, a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a helyszínen. A lezuhanó falrész teljesen betemetett, összeroncsolt négy autót, a járművek alig látszanak ki a törmelék alól. A falrész magával sodort néhány díszítőelemet is a ház homlokzatáról.

Fotó: Mihádák Zoltán

A rendőrség lezárta a Jókai utcát a Dessewffy utca és az Aradi utca között

tájékoztatott a szóvivő.

Közölte azt is, a VI. kerületi rendőrkapitányság nyomozást indított 

foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az egyébként üresen álló épületben felújítási munkák zajlottak.

A súlyos sérültek között van a Budapesti Operettszínház egyik táncosa is

Súlyosan megsérült a terézvárosi házomlásban a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott – közölte a színház hétfőn. A kommüniké szerint munkatársuk most kórházi, baleseti ellátásban részesül. Az operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját – írták. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 műsorában korábban arról számolt be, hogy a mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel vittek kórházba. Hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, a mentők négy sérültet láttak el. A legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra vitték – közölte. Három sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték – mondta a mentőszolgálat szóvivője. Hétfő délelőtt a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része az utcára omlott.