Komoly világpolitikai és világgazdasági kihívásokkal állunk szemben, ráadásul Európa helyzete még nehezebb, hiszen itt most háború dúl, ami tartósan magas inflációval, kamatokkal és "egekbe szökő" energiaárakkal súlyosbított gazdasági válságot okoz – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A miniszter hangsúlyozta: a kontinens kilátásaival kapcsolatban további súlyos kérdéseket vet fel a globális esetleges bevezetése.

Szijjártó Péter Antony Blinkennel folytatott telefonbeszélgetésében méltatta az amerikai beruházások fontos szerepét a magyar gazdaságban, hiszen – mint megjegyezte – 1700 amerikai vállalat működik Európa legkedvezőbb beruházási környezetében, és mintegy százezer magyar embernek adnak ők munkát.

Jövő héten fontos NATO-csúcs következik Madridban, ott majd személyesen folytathatjuk a konzultációt – tette hozzá Szijjártó Péter.

Orbán: nem újabb szankciókra, hanem békére van szükségünk

A kormányfő közösségi oldalára feltöltött legújabb videójában arról beszélt: Magyarország igent mond Ukrajna uniós tagságára és a békére, de nemet mond a szankciókra.