Helyi idő szerint szerda délután lezuhant egy tengerészgyalogosokat szállító repülőgép Dél-Kalifornia egy elhagyott részén – írja a CBS. A hírek szerint a gépen utazó 5 katonából 4-en életüket vesztették, de azt nem tudni, hogy a repülő személyzete épségben van-e, ahogy azt sem, voltak-e mások is a gépen.

Soldiers exit a Japanese Self-Defense Force MV-22 Osprey tilt-rotor aircraft during a joint exercise with US Marine Corps personnel at the Higashifuji training area in Gotemba, Shizuoka Prefecture on March 15, 2022. (Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP)
Fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Az MV-22 Osprey a kaliforniai Glamis városához közeli sivatagban ért földet – erősítette meg Mason Engelhart őrnagy. A tengerészgyalogság Twitteren közölte, hogy amint újabb információkhoz jutnak, azt megosztják a nyilvánossággal, de egyelőre megerősítésre várnak a katonák állapotával kapcsolatban.

Hozzáteszik, hogy szemben a pletykákkal, a gép fedélzetén nem voltak nukleáris anyagok. A baleset okát egyelőre nem tudni. Az Osprey alapvetően légcsavaros szállítógép, mely helikopterként és repülőként is képes üzemelni. Első éles bevetésére 2007-ben került sor a haditengerészet szolgálatában. A gyártó Boeing az utóbbi években több polgári gépe is baleset áldozata lett.

This handout picture released by the US Navy on May 17, 2019 shows an MV-22 Osprey from Marine Medium Tiltrotor Squadron (VMM-264) preparing to land on the flight deck of the Nimitz-class aircraft carrier USS Abraham Lincoln (CVN 72) in the Arabian Sea. - Iran's Foreign Minister Mohammad Javad Zarif said on May 25 that a US decision to deploy 1,500 additional troops to the Middle East is a "threat to international peace," state media reported. "Increased US presence in our region is very dangerous and a threat to international peace and security and must be confronted," Zarif told the official IRNA news agency before heading home from a visit to Pakistan. (Photo by Tristan Kyle Labuguen / Navy Office of Information / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /US NAVY" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Fotó: TRISTAN KYLE LABUGUEN / AFP