Július 7-ig, csütörtökig pótolhatják a felvételizők a még hiányzó dokumentumaikat, és eddig módosíthatják – egyetlen alkalommal – a megjelölt szakok sorrendjét a felsőoktatási felvételi elektronikus rendszerében, az E-felvételiben. És a ponthatárhirdetésre sem kell már sokat várni a tervek szerint július 21-én hirdetik ki – írja az Oktatási Hivatal. 

2021.07.22. Derecske fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló A Campus Fesztivál 2. napján Pont OTT parti néven felvételi pontszám váró bulit tartottak az Egyetemtér színpadnál.
Fotó: KOVÁCS PÉTER / Hajdú-Bihari Napló

A jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer dokumentumok menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon elbírálásukat is. 

 

Kiemelték:Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2022. május–júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem), a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, illetve a 2006. február 1. után szerzett magyar oklevelet. Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át. Ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia. Az idei érettségi eredmények pedig folyamatosan érkeznek meg a központi felvételi nyilvántartásba.

Csütörtökig van határidő

A felvételizők egyetlen alkalommal – július 7-ig – módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi sorrendmódosítás menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A sorrendmódosításkor csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átrendezni vagy törölni, új képzés már nem rögzíthető.

A személyes adatok változását szintén július 7-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában. Egyes személyes adatok módosítását dokumentummal is igazolni kell (például névváltozás, állampolgárság változása).

Az idei évben külföldi középiskolában érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő 2022. július 13. A határidőig benyújtott dokumentumok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart.

A 2022 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 21-én hirdetik ki.

Elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményről. A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – legkésőbb 2022. augusztus 5-ig az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.