BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszáz faluban nyit közös szolgáltatást a Magyar Posta Zrt. és a Szerencsejáték Zrt.

A projekt 2023 első negyedévéig fog megvalósulni a Magyar Falu programban.

Több mint 200 szolgáltatási centrumot hoz létre a Magyar Posta Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. 2023 első negyedévéig a Magyar Falu programban 

– olvasható a Magyar Posta Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. közös közleményében.

A két társaság kiemelten figyel arra, hogy olyan megoldásokat keressen, amelyekkel fenntartható működést és modern szolgáltatásokat nyújthat a kistelepüléseken élők számára is. Ennek jegyében a Szerencsejáték Zrt. elsőként csatlakozott a Magyar Posta Zrt. közelmúltban elindított új postapartneri programjához. Így a kereskedelmi egységekben 200 településen válnak elérhetővé a postai szolgáltatások mellett a szerencsejáték termékek, köztük a kaparós sorsjegyek, a lottójátékok, valamint a nyereménybeváltás.

Egy ügyfél a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) értékesítéséről érdeklődik a budapesti Mammut postán 2019. november 4-én. Ezen a napon a Magyar Posta Zrt. megkezdte a MÁP Plusz értékesítését nyomtatott formában. A nyomdai állampapír hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg közel 2200 postai szolgáltató helyen.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A közlemény idézte Mager Andreát, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta: a nemzeti lottótársaságnál hisznek abban, hogy a játék felelős örömét elérhetővé tegyék országszerte, azonos elérési lehetőséggel minden közösség számára. 

A nemzeti lottótársaság által forgalmazott játékokkal jelenleg is Magyarország legszélesebb kereskedelmi hálózatán, több mint 7600 értékesítő helyen találkozhatnak a játékosok 

– tette hozzá a társaság felsővezetője.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a közleményben megjegyezte, a vállalat számára fontos, hogy a lehető legaktívabb módon tudja támogatni a vidék megtartó erejét, és keressék azokat a megoldásokat, amelyekkel fenntartható működés mellett hosszútávon biztosítani tudják a postai szolgáltatásokat kisebb településeken is.

A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta Zrt. 1991-ban kezdte meg együttműködését. A postai értékesítőhelyek között több mint 1600 helyszínen érhető el a Szerencsejáték Zrt. teljes termékkínálata, és további 920 helyszínen sorsjegyértékesítés zajlik.

Miért nem jött a postás? Egy okot biztosan kizárhatunk

A mostani turbulens gazdasági helyzettel összefüggésben az emelkedő munkanélküliség éppúgy lehetséges, mint az erősödő munkaerőhiány. A csaknem 27 ezer főt foglalkoztató Magyar Postánál állítják: a betöltetlen álláshelyek aránya alacsony, 1,5-2 százalék, elsősorban a fizikai álláshelyeknél van üresedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.