Tűz ütött ki péntekre virradóra egy szállóban Moszkva déli részén, az Alma-Atinszkaja utcában, a balesetben legkevesebb nyolcan életüket vesztették – adta hírül a TASZSZ orosz hírügynökség.

A portál a mentőszolgálatokra hivatkozva azt írta, hogy az áldozatok mindnyájan külföldiek voltak, de az állampolgárságukat nem közölte.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint halálukban döntő szerepet játszott, hogy a szállásnak, amely egy 15 emeletes lakóház földszintjén működött, az összes ablakát berácsozták, a vészkijárat is el volt torlaszolva, és nem működött a tűzjelző berendezés sem. A lakók emellett sokáig maguk próbálták meg elfojtani a tüzet, és későn riasztották a tűzoltóságot.

8207591 03.06.2022 Firefighters extinguish fire engulfed a business centre in western Moscow, Russia. Evgeny Odinokov / Sputnik (Photo by Evgeny Odinokov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Fotó: Evgeny Odinokov / Sputnik via AFP

Az orosz főváros keleti részén lévő épületből mintegy kétszáz embert menekítettek ki. Az első feltételezések szerint a tüzet rövidzárlat okozhatta. Az összes áldozat egy szobában lakott, halálukat füstmérgezés okozta.

A tűz csütörtök este 23:58-kro keletkezett, és 0:47-kor oltották el. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) büntetőeljárást indított.