Az olasz tűzoltóknak kellett megmenteniük egy férfit, aki csapdába esett egy Róma központja alatti alagútban.

A férfi egy bankot próbált kirabolni a társaival – írta a The Guardian. A tűzoltóknak nyolc órába telt, hogy kiszabadítsák. A bankrabló négy társával próbálta megközelíteni a pénzintézetet a Róma alatt húzódó alagutakon keresztül, amikor az út beszakadt felettük a Via Innocenzo XI-n, a Vatikántól nem messze. A férfi a baleset következtében beragadt az alagútba. Egy társa riasztotta a hatóságokat, hogy még lent van a romok alatt.

A Photo taken on August 11, 2022 in Rome and handout on August 12, 2022 by the Italian Firefighters Corps. (Vigili del Fuoco), shows first responders during a rescuing operation for a suspected thief who was buried under rubble for about eight hours, as he was allegedly digging a tunnel with his accomplices, presumably to rob a bank. - According to media reports, the man and three accomplices, who were arrested near the empty shop under which the tunnel began, were probably targeting a nearby bank and were planning to enter the bank's vault at the end of the week, on the occasion of the 15th of August, the feast of the Assumption, when the whole of Italy stops. (Photo by Handout / Vigili del Fuoco / AFP)
Fotó: Vigili del Fuoco via AFP

A mentők és a tűzoltók végül megtalálták a férfit, aki magánál volt, és tudott jelezni a keresőcsapatnak. Végül egy párhuzamos lyuk kiásásával tudták kihozni a tűzoltók. A férfinek a lyuk kiásása közben ételt és oxigénpalackot adtak le, hogy túlélje azt az időt, ameddig a mentők eljutottak hozzá. 

A kórházi jelentés szerint súlyos, de nem életveszélyes sérülései vannak.

A férfiről kiderült, hogy korábban már elítélték rablás miatt, ahogyan a négy társát is, akiket nem sokkal később a rendőrség őrizetbe vett. 

A hírek szerint a beomlott alagutat az öt férfi már hosszú ideje ásta. Mindennap egy keveset haladtak előre, a tervek szerint ferragosto ünnepén, a hosszú hétvégén vitték volna véghez a rablást. A ferragosto a húsvét és a karácsony után a legnagyobb vallási ünnep az olaszoknál, és augusztus 15-én, hétfőn lesz. A rablást azért ekkorra időzítették volna, mivel az ünnep alatt Rómában a forgalom nagyon alacsony, és a bankok is zárva tartanak.

Berlusconi visszatérhet az olasz parlamentbe

A szeptemberi választásokkal szerezhet újra mandátumot a volt kormányfő.