Kedden sok napsütésre számíthatunk, de a déli és a keleti tájakon gomolyfelhős lesz az ég. Főleg a Tiszántúlon fordulhat elő zápor, zivatar. Az északias szél néha megélénkül, 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Beautiful,Landscape,Of,Summer,Mountains,With,Cloudy,Blue,Sky.
Fotó: Shutterstock

Szerdán napközben nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól eleinte csak a Dunántúlon, estétől már a középső tájakon is kialakulhat eső, zápor, esetleg zivatar. Az északi, északkeleti szél estétől megerősödik, 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön, az iskolakezdés napján délen, délnyugaton borult lesz az ég, és akár délutánig lehet eső, záporeső. Az ország nagyobbik részén észak felől csökken a felhőzet, csak reggel fordul elő zápor, délután már egyre több helyen várható napsütés, 19 és 27 fok között változik a hőmérséklet. Néhol erős lesz az északkeleti szél.

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk, nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel. Főleg a Tiszántúlon fordul elő eső, zápor.  Az északkeleti szél továbbra is erős lehet, 23 fok körüli, kora őszies idő valószínű.

Szombaton napos, gomolyfelhős időre van kilátás, kicsi az esély csapadékra, 20 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk délután, míg a reggel igencsak friss lesz: néhol 10 foknál is hűvösebb lesz.

Vasárnap erősen felhős idő várható, szórványos záporesőkkel. A szél mérsékelt marad. Marad a 22-24 fok körüli kora őszies maximum.