A kormány mindent megtesz azért, hogy hagyományos órarendben, a szokott módon felfűtött iskolákban, zavartalanul folyjon az oktatás az új tanévben – mondta Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára a hódmezővásárhelyi országos református tanévnyitón. Mint hangsúlyozta, a tanulóknak az iskolában, a tanároknak a katedrán, a szülőknek a munkahelyükön van a helyük. Ettől is függ, hogy megerősödve kerül-e ki az ország a még el nem múlt járványidőszakból, a háborús veszélyhelyzetből és az energiaválságból – tette hozzá.

A Klebelsberg Központ tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézmények vezetőinek ünnepélyes köszöntésére.Az újonnan kinevezett vezetők a hagyományokhoz híven a tanévet megelőzően kapják kézhez megbízásukról szóló okiratukat, amelyet Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke ad át.A rendezvény helyszíne: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/0-1/C ELTE Egyetemi Konferencia Központ, Északi Tömb, Gömb Aula
Fotó: Teknős Miklós

Nehéz két éven vannak túl a közoktatásban, olyan működési modelleket és módszereket kellett néhány nap alatt kidolgozni, amelyek korábban ismeretlenek voltak. 

De a magyar köznevelés jól állta a sarat

– jegyezte meg.

A legutóbbi kompetenciamérés eredménye a 10. és a 8. osztályos diákok esetében nem mutatott különbséget az elmúlt öt év átlageredményéhez képest, a 6. osztályosoké pedig mindössze 1 százalékkal csökkent.

Az idei érettségi az elmúlt 15 év legjobb átlageredményét hozta, pedig akik most tettek vizsgát, azok összesen 9 hónapot digitális tanrendben tanultak – hangsúlyozta, hozzátéve,

az idei Nemzetközi Diákolimpián pedig annyi érmet szereztek magyar tanulók, mint korábban soha.

Az államtitkár kiemelte, az oktatás célja nemcsak a test és a szellem ápolása, hanem a lélek fejlesztése is, ez utóbbiban az egyházi oktatási intézmények véleménye szerint jobban teljesítenek.