Újabb lőszerraktár robbant fel a Krím félszigeten. A Dzsankoj körzetben, Majszkoje falu közelében lévő katonai táborban a hajnali órákban tűz ütött ki. 

A lángok elérték az ideiglenesen felállított lőszerraktárt, amely ezután felrobbant 

írta meg a TASZSZ orosz hírügynökség.

„A Dzsankoj körzetben lévő Azovszkij faluban vagyok, ahol ma reggel a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint tűz ütött ki az egyik katonai egység lőszerének ideiglenes tárolója területén. A tűz miatt még mindig vannak robbanások” – írta Telegram-csatornáján a terület adminisztrációjának vezetője, Szergej Akszjonov.

robbanás
Fotó: Shutterstock

Hozzátette, hogy a helyszín körüli öt kilométeres zónát lezárták, az embereket pedig evakuálják a területről. Elmondta, hogy minden lakosnak megadják a kellő segítséget, a mentőket és a rendvédelmi szerveket már kellő számban mozgósították.

A TASZSZ arról is ír, hogy a robbanásban két ember megsérült. Az egyik férfibe repeszek csapódtak a robbanáskor, a másikra pedig rádőlt egy fal. Szergej Akszjonov közölte, hogy a két ember civil, és nincsenek életveszélyes állapotban. 

Legutóbb augusztus 9-én volt hasonló baleset a félszigeten, akkor egy reptéri lőszerraktár robbant fel Novofedorivka mellett. A hírek szerint ez a robbanás is baleset volt, az orosz és az ukrán katonai kommunikáció is tagadta, hogy a légibázisra az ukrán erők csaptak volna le.

Harci repülők és a légibázis nagy része megsemmisült a krími robbanásban

A robbanást a hírek szerint nem az ukránok okozták, az orosz kommunikáció egy lőszerraktár felrobbanásáról szól. Az ukránok jelezték, hogy nincs közük az esethez.