Közélet

Zelenszkij rádörrent a beosztottaira: ne fecsegjenek ki taktikai titkokat

A háború nem a hiúság és a hencegés ideje az ukrán elnök szerint.

A Krím-félszigeten elkövetett támadás után több nagy nemzetközi lap is idézett nevük elhallgatását kérő ukrán kormányzati forrásokat, mely szerint a támadás hátterében az ukrán csapatok állnak. Volodimir Zelenszkij csütörtökön figyelmeztette is kormánya tagjait, hogy a taktikai kérdések nyilvános megvitatása felelőtlenség. Az ukrán kormány hivatalosan nem is erősítette meg, hogy ők állnának a robbanások hátterében – írja a The Guardian.

Ukrainian President Volodymyr Zelensky holds a press conference with the heads of state of France, Germany and Romania, at Mariinsky Palace in Kyiv, on June 16, 2022. - The leaders of major EU powers France, Germany and Italy vowed on June 16 to help Ukraine defeat Russia and to rebuild its shattered cities, in a visit to a war-torn Kyiv suburb. (Photo by Ludovic MARIN / POOL / AFP)
Fotó: Ludovic Marin / AFP

Zelenszkij csütörtök esti beszédében kiemelte, a háború nem a hiúság vagy a hencegés ideje, így a védelmi tervek is annál hatékonyabbak, minél kevesebb szó esik róluk a nyilvánosságban. Lehet hangzatos címeket és híreket generálni, ám ez őszintén szólva felelőtlenség a politikus szerint.

Az ukrán elnök szavait az állami, helyi és katonai hivatalnokok számára szánta.

 

orosz-ukrán háború Krím-félsziget Volodimir Zelenszkij
Kapcsolódó cikkek