Magyarországon fosztott ki egy Szlovákiából Olaszországba okostévéket szállító kamiont egy öttagú román bűnszervezet, amelynek a tagjai ellen most emeltek vádat – közölte a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán.

Az öt román férfi a galántai Samsung-gyárból Piacenzába tartó kamion rakományát szemelte ki zsákmánynak. November 24-én két lengyel rendszámú gépkocsival, GPS-jeladó segítségével követték a kamiont Galántától Lentiig. 

A pihenőhely közelben várakoztak addig, amíg a sofőr elaludt, majd felnyitották a kamion csomagterét. Egy kisteherautóra hétraklapnyi, összesen 121 okostévét pakoltak át, amelyek értéke csaknem 18 millió forint. A vádlottak ezután egy budakalászi családi ház garázsában parkoltatták a lopott holmit. 

A társaságot két nappal később Zalában, az M7-es autópálya sormási pihenőhelyén fogták el, a járművükön lévő 120 televíziót lefoglalták, így az általuk okozott kár nagyrészt megtérült. A Lenti Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak ellen jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat.