Botrányos videóval jelentkezett egy Németországban élő orosz influenszer, Julia Prokhorova, aki nem először kerül be a hírekbe. Idén egy német férfihoz próbált meg feleségül menni, de ez valószínűleg nem történt meg. Ezután Németországban maradt, és a legtöbb idejét a közösségi médiával tölti. Számos megbotránkoztató videója van, amelyekben az Oroszország melletti kiállásra szólít fel, vagy menekült ukránokat zaklat. 

Egyik friss videójában arra kéri az Európában élő oroszokat, hogy azzal támogassák anyaországukat a háborúban, hogy minél több áramot és gázt pocsékolnak. 

Ezzel nyilván Európának az orosz energiahordozók iránti függéségét akarta hangsúlyozni. 

Julia Prokorova április óta él Németországban, videóiban már hangoztatta, hogy illegálisan tartózkodik az országban, és azt is, hogy munkanélküli – erről a The Russian Crimes nevű portál írt. Az oldal arról is ír, hogy a nő korábban prostituált volt, de ezt nem lehet megerősíteni. Telegram-csatornáján szokta megosztani azokat a videókat, amelyeken Oroszországot és Vlagyimir Putyin orosz elnököt élteti, vagy a németországi ukrán menekülteket vegzálja. A Telegram oldalának majdnem 90 ezer követője van.

 Julia Prokhorova
Fotó: Hardwo

A következő, a Redditen megosztott videójában az látható, ahogy két ukrán nőt zaklat Ausztriában az utcán:

A felvételen Julia Prokorova a következő mondja a két ukrán nőnek:

Lányok, dicsőség Oroszországnak! Oroszország fog nyerni, Oroszország fog nyerni! Ki birtokolja Herszont? Hamarosan eljön a referendum! B…ódjon meg Ukrajna!

Egy másik felvételen az látható, ahogy Németországban egy Ukrajna melletti demonstráción a résztvevőket egy ukrán zászlóval hergeli, miközben táncol és énekel.