Oroszországi területről érte nagyszabású kibertámadás a bolgár elnök, a kormány, a fontosabb minisztériumok és a legfelsőbb bíróság honlapjait szombaton.
 

Login,And,Password,,Cyber,Security,Concept,,Data,Protection,And,Secured login and password, cyber security concept, data protection and secured internet access, cybersecurity login and password, cyber security concept, data protection and secured internet access, cybersecurity, kiber, biztonság, kiberbiztonság, felhő, adatok, szemlyes adatok, profil,
Fotó: Shutterstock

"A hackertámadás az Oroszországi Föderáció területéről történt" - jelentette ki Boriszlav Szarafov, a bolgár nyomozóhatóság vezetője.
Az érintett honlapok ennek következtében elérhetetlenné váltak, vagy lelassultak. Személyes adatok, valamint bizalmas tartalmak állítólag nem szivárogtak ki. Az elektronikus kormányzásért felelős minisztérium szerint időközben már úrrá tudtak lenni a kibertámadáson.

 

"Ez a bolgár állam elleni támadás" - húzta alá Ivan Gesev főügyész, aki ennek kapcsán súlyos problémáról beszélt.

 

Úgy fogalmazott, hogy Bulgária az európai család tagjaként az európai értékeket védelmezi, ezért "természetes", hogy ennek következményei vannak.
Szófia humanitárius segítséget nyújt a kijevi vezetésnek az ukrajnai orosz hadművelet közepette. Mindemellett ukrajnai menekülteket is fogad.

Orosz hazafias hekkerek a katonai hírszerzés irányításával támadnak

Oroszbarát hackerek és online aktivisták dolgoznak együtt a moszkvai katonai hírszerzőkkel – állítják a Google kutatói.