Az Infowars nevű talkshow házigazdájának, Alex Jonesnak 

összesen 965 millió dollár (több mint 438 milliárd forint) kártérítést kell fizetnie nyolc családnak, akik elvesztették gyermekeiket a Sandy Hook Általános Iskolaban történt lövöldözésben 

– számolt be a CNN.

Alex Jones Speaks To The Media Outside The Sandy Hook Trial In Waterbury, Connecticut, WATERBURY, CONNECTICUT - SEPTEMBER 21: InfoWars founder Alex Jones speaks to the media outside Waterbury Superior Court during his trial on September 21, 2022 in Waterbury, Connecticut. Jones is being sued by several victims' families for causing emotional and psychological harm after they lost their children in the Sandy Hook massacre. A Texas jury last month ordered Jones to pay $49.3 million to the parents of 6-year-old Jesse Lewis, one of 26 students and teachers killed in the shooting in Newtown, Connecticut. (Photo by Joe Buglewicz/Getty Images)
Fotó: Joe Buglewicz / Getty Images

A döntést az connecticuti bíróság két hónappal azután hozta meg, hogy egy másik texasi esküdtszék úgy döntött, hogy Jonesnak és cégének közel 50 millió dollárt kártérítést kell fizetni két szülőnek, akik szintén a Sandy Hook iskolában történt mészárlásban vesztették el gyermekeiket. Miután Jonesnak és a cégének is egyre több perrel kellett szembenézni, visszavonta elméleteit a lövöldözésről, és elismerte, hogy a mészárlás valóban megtörtént.

2012-ben a húszéves Adam Lanza 27 emberrel végzett az amerikai történelem egyik legsúlyosabb iskolai lövöldözésében

Az áldozatok nagy része 5–10 év közötti gyerek volt, de köztük volt a gyilkos tanárként dolgozó édesanyja is, akit az otthonukban ölt meg korábban. Jones az Infowars nevű oldalán azt hirdette, hogy a mészárlásban valójában senki sem halt meg. A férfi állította, hogy az áldozatok és szeretteik színészek voltak, és a fegyverkorlátozás kikényszerítése érdekében rendezték meg a mészárlást. 

Az ismert konteógyártó nem volt jelen az ítélet meghozatala alatt, hanem online közvetítette a határozat felolvasását, utána az Infowars követőit adománygyűjtésre szólította fel. Korábban Roger Stone, Donald Trump volt elnök politikai tanácsadója is adománygyűjtésbe kezdett a texasi esküdtszék döntését követően. Jones támadta a bírósági eljárást, amely szerinte tisztességtelen volt, a bírót pedig zsarnoknak nevezte, és jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen.