Újabb erős támadás érte Ukrajna energetika infrastruktúráját, rakétákkal támadták Kijevet és több nagyvárost is; a kijevi nagykövetség folytatja működését – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden este a Facebook-oldalán közzétett videójában.

A miniszter elmondta, rossz, aggasztó hírek érkeztek az elmúlt órákban Ukrajnából, „sajnos a háború nem csillapodik.” Szijjártó Péter közölte: telefonon beszélt Íjgyártó István kijevi magyar nagykövettel, akinek jelentése szerint három robbanást hallottak Kijevben a légiriadó elrendelése után.

A nagykövetség és annak munkatársai épségben vannak, az áramellátás akadozik, az internetszolgáltatás sem stabil – mondta el a miniszter. Megjegyezte, napról napra felülvizsgálják a nagykövetség működésére vonatkozó döntést.

Szijjártó Péter közölte azt is, beszélt Bacskai József ungvári főkonzullal, aki kapcsolatba lépett a kárpátaljai kormányzóval. Ő azt közölte, hogy Kárpátalja megyét nem érte rakétatámadás.

Zelenszkij: Oroszország javarészt energetikai objektumokra mért csapást – a Barátság kőolajvezeték is leállt

Az orosz erők kedd délután nagyszabású rakétatámadást indítottak Ukrajna ellen, elsősorban energetikai létesítményeket támadtak, a csapások estig folytatódhatnak – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a lakossághoz intézett videóüzenetében. A rakétacsapás a Barátság kőolajvezetéket is érintette.