BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tajvani férfi halt meg a háborúban, heves harcok Bahmutnál, Klicsko áramkimaradásokról beszél

Egy tajvani önkéntes elesett a háborúban, Kijevet áramkimaradások fenyegetik Kilcsko szerint, Bahmutnál heves harcok zajlanak.

Egy, az ukránok oldalán harcoló 25 éves tajvani férfi meghalt a háborúban – közölte Tajpej. A tajvani sajtó szerint Tseng Sheng-kuang a kelet-ukrajnai Luhanszk városában zajló harcokban megsebesült, és a vérveszteségbe halt bele. Valószínűleg ő az első tajvani, aki az orosz–ukrán háborúban életét vesztette. Felesége szerint a férfi júniusban utazott Ukrajnába, és korábban a tajvani fegyveres erőknél is szolgált.

Orosz katona
Fotó: Alekszej Majsev / Szputnyik / Szputnyik via AFP

Közben az al-Dzsazíra tudósítója szerint rendkívül heves harcok zajlanak a háború előtt 71 ezres donyecki városnál, Bahmutnál. A Wagner zsoldoscsoport szerint az orosz erők megkezdték a behatolást a városba, amit nem lehet megerősíteni a szüntelen fegyverropogás miatt. A pánarab hírtelevízió szerint az ukrán katonák még mindig a városban vannak, az épületek súlyosan megrongálódtak.

Kijevet az áramkimaradások mellett a vízellátás és a fűtéshálózat leállása is fenyegeti, ami az elektromos hálózatot ért orosz csapások miatt következhet be Vitalij Klicsko polgármester szerint. A főváros lakóinak takarékoskodniuk kell az ellátással, és fontolóra kell venniük az ideiglenes kiköltözést is, amelyet Klicsko a legrosszabb forgatókönyvnek nevezett.

Megvan az ellenszer az öngyilkos drónokra

Az olcsó, fapados drónokra nem éri meg millió dolláros rakétákat pazarolni – valahogy azonban mégis semlegesíteni kell őket. Amerikai mérnökök megtalálták a megoldást: fapados rakétát a fapados drón ellen.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.