A Biden-adminisztráció Energiaügyi Minisztériumának tisztviselője, Sam Brinton ellen két különálló esetben is vádat emeltek már bőröndök ellopása miatt az Egyesült Államok repülőterein – írja a Forbes.

A genderfliudként ismert LMBTQ-aktivistát a múlt hónapban lopás bűntettével vádolták meg, a rendőrség szerint ellopta egy nő Vera Bradley márkájú bőröndjét a Minneapolis-Saint Paul nemzetközi repülőtéren szeptemberben, Brinton eleinte tagadta, hogy elvette volna a bőröndöt, de később elismerte a lopást. 

Pénteken lopás vádjával adtak ki Brinton elleni elfogatóparancsot, miután poggyászlopással vádolták meg  a nevadai Las Vegas-i Harry Reid nemzetközi repülőtéren. A 34 éves Brinton december 19-én áll bíróság elé a minneapolisi lopás vádjával, amely öt évig terjedő börtönbüntetéssel és 10 ezer dollárig terjedő pénzbírsággal sújtható. Brinton jelenleg a kiégett fűtőelemek és hulladékok elhelyezéséért felelős helyettes államtitkár az amerikai energiaügyi minisztérium atomenergetikai hivatalában. Az év elején került a címlapokra, miután a Twitteren azt írta, hogy „az egyik, ha nem a legelső nyíltan genderfluid személy lett a szövetségi kormányzat vezetésében”.

 

Címlapkép: Michael Jouanneau / Hans Lucas / Hans Lucas / AFP