Órákkal a tervezett időpont után, de végül megérkezhetnek úti céljukra azok az autósok, akik egy reggeli baleset miatt ragadtak az M5-ös autópályán, a forgalom ugyanis lassan újraindult.

Magyar Rendőrség, M5 autópálya, baleset,
 

Az Országos Katasztrófavédelem (OKF) Csongrád-Csanád megyei szóvivőjétől kapott tájékoztatás szerint reggel 7.25-kor kapták az első értesítést arról, hogy Balástya közelében összefutásos baleset történt, amelyben négy autó volt érintett. A köd és az emiatti torlódás miatt a későbbiekben még 40 autó ütközött, és 19-en sérültek meg. 

Az OKF 9 alkalommal vonult ki, a sérült járműveket áramtalanította, amelyiket szükséges volt, elszállította.

Az esetről a rendőrség adatai és a helyszínről kapott felvételek alapján a Világgazdaság a nap korábbi szakaszában már beszámolt. 

Áramtalanítás, helyszínelés, terelés

Közben a rendőrség is megkezdte a munkát. A rendőrség Csongrád-Csanád megyei illetékese azt mondta a Világgazdaságnak, hogy jelenleg is több helyszínen folynak a helyszínelések. Csak e munkák lezárulásával dönthetnek az érintett, kiskunfélegyházai szakaszon az útzár feloldásáról, de egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mikor lesz esedékes. 

 

Nem sokkal később a helyszínről már azt az információt kaptuk, hogy bár a rendőrség még helyszínről helyszínre jár, és további terelések is vannak, a kocsisor lassan meg tudott indulni. Sokan egyébként órákon át voltak kénytelenek a járművükben ülni, délelőttől majdnem sötétedésig, de már javulni látszik a helyzet.