Az eddigi legnagyobb, 17 millió forintos összdíjazású szezon ért véget a a SIM Liga utolsó futamával a hazai e-sport életben – közölte a Magyar E-sport Szövetség pénteken. A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (K&H MNEB) 2021–2022-es évadjára tíu játékban több mint 6700 egyéni, illetve közel 730 csapatnevezés érkezett, a nemzeti e-küzdelmek élő online közvetítéseit pedig több mint egymillió néző követte.

Overwatch League Grand Finals 201 9PHILADELPHIA, PA - SEPTEMBER 29: Fans enter the arena before the start of gameplay at the Overwatch League Grand Finals at the Wells Fargo Center on September 29, 2019 in Philadelphia, Pennsylvania. (Photo by Hunter Martin/Getty Images)
A magyar e-sport itt még nem tart, de az érdeklődés egyre nő.
Fotó: Hunter Martin / Getty Images

Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az e-sport ismertsége Magyarországon is erőteljesen növekszik, egyre több az érdeklődő.

A tizenegy bajnoki címért folytatott nemzeti e-küzdelmek élő online közvetítéseit összesen 1,4 milliószor tekintették meg, ami 1 millió összesített egyedi nézőszámot jelent. Az online zajlott versenyek közül a League of Legends, a Counter-Strike: Global Offensive, valamint a Valorant és a Rainbow Six Siege összecsapásai voltak a legnépszerűbbek a nézők körében

– emelte ki Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke. A versenyek eredményét a többi között a Növekedés.hu-n ismerhetik meg.