Vádat emeltek három nő ellen, akik egy áruházat károsítottak meg úgy, hogy csak részben fizették ki az onnan kihozott termékeket. A vádirat szerint a két elkövető anya-lánya viszonyban van, a harmadik nő pedig ismerősük, aki részmunkaidős pénztárosként dolgozott egy Dunaharasztiban lévő áruházban.

Groceries on check out counter
Fotó: Noel Hendrickson

2020. április 1. és 26. között több alkalommal előfordult, hogy az anya vagy a lánya az áruházban ennél a pénztárosnál fizetett. Ezek közül nyolc esetben a pénztáros a pénztárszalagra helyezett áruk vonalkódjának csak töredékét olvasta be, így a két elkövetőnek a vásárlás során csak minimális összeget kellett fizetnie. 

A legrosszabb esetben közel huszonhétezer forint helyett csak alig háromezret, ám volt, hogy több mint százezer forint helyett alig ötezret fizettek.

Így közel ötszázötvenezer forintnyi terméket szereztek meg egy hónap alatt fizetés nélkül. A pénztáros emellett két további vásárlónál is közreműködött hasonló módon, így ő mintegy hétszázezer forintnyi árucikk ellopásában vett részt.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az ügyben üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben.