Közélet

Az ukránok bejelentették, mikorra várják az újabb brutális orosz rohamot

Az ukránok tudnak arról, hogy mely területeken akarnak majd támadni az oroszok.

Moszkva valószínűleg arra készül, hogy február végéig újabb támadási hullámot indít Ukrajna ellen – közölte a Sky News Olekszij Danilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkárának péntek késő esti nyilatkozatára hivatkozva. Danilov szerint valószínű, hogy Oroszország maximális bevetésre készül az invázió első évfordulóján, február 24-én.

Military mobility on the frontline in Donetsk Oblast
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Az oroszok az »évforduló« alkalmából valamilyen eredményt akarnak majd felmutatni. Nem titok, hogy február 24-re újabb hullámra készülnek

– mondta a Radio Szvobodának nyilatkozva. A tisztviselő elmondta, tudnak arról, hogy mely területeken akarnak majd támadni az oroszok. Hozzátette, hogy az orosz hadsereg egy hete az ukrán csapatok védelmi képességeit monitorozza Zaporizzsja térségében.

Ukrán hadsereg: 124 ezer orosz katona halt meg a háború kezdete óta

Az ukrán haderő becslései szerint 124 710 orosz katona vesztette életét Ukrajnában a háború tavaly február végi kitörése óta. Az ukrán fegyveres erők rendszeresen közzétesznek becsléseket az orosz veszteségekről, de ezek jellemzően jóval magasabbak, mint az Oroszország által megadott adatok.

 

Háborús összefoglaló: az amerikaiak türelemre intik az ukránokat, az oroszok Bident vádolják

„Itt nincs egyetlen perc csend sem” – továbbra is brutális harcok dúlnak az orosz és ukrán csapatok között.

 


 

 

ukrajnai háború oroszország ukrán haderő támadás
Kapcsolódó cikkek