Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy orosz repülőgép 244 emberrel a fedélzetén egy indiai légi támaszponton – közölték az indiai és az orosz hatóságok kedden.

An Azur Air Boeing 737-800 takes off at Vnukovo
Fotó: SOPA Images

Az Azur Air orosz légitársaság gépe Moszkvából az India délnyugati részén fekvő Goába tartott 236 utassal és nyolcfős legénységgel a fedélzetén, amikor hétfőn késő este le kellett szállnia a Gudzsarát államban található Dzsamnagar légi támaszponton.

Az indiai média szerint a gép azt követően hajtott végre kényszerleszállást, hogy az Azur Airnek egy elektronikus üzenetben azt írták: bomba található a fedélzetén. Az indiai hatóságok az esetről értesítették Oroszország indiai nagykövetségét.

Az orosz diplomáciai képviselet a Twitteren kedd reggel azt írta: mindenkit biztonságba helyeztek a repülőgépről, és a hatóságok alaposan átvizsgálják a járművet. Premszuk Delu, a dzsamnagari rendőrség illetékese elmondta: a terrorelhárítás átkutatja a repülőgépet és a csomagokat, míg az utasok a reptéren várakoznak. A tisztségviselő szerint eddig semmi gyanúsat nem találtak.

Az ukrajnai háború kezdete óta sok országból kitiltották az orosz turistákat, de Indiába továbbra is szabadon beutazhatnak. Goa India legkisebb és egyik leggazdagabb állama, amely az Arab-tenger partján fekszik.

Hét országból kapott bombafenyegetést Szerbia

Már az Interpol és az Europol is rajta van az ügyön.