Megkezdték a Romániában emberkereskedelem és nemi erőszak vádjával letartóztatott influenszer, Andrew Tate luxusautóinak elszállítását a hatóságok. A többek között Rolls-Royce, BMW vagy épp Mercedes márkájú gépjárműveket – amelyeket a rendőrség már az egykori valóságshow-szereplő letartóztatásakor lefoglalt – a tárolásuk helyszínére szállítják.

Fotó: AFP

A bíróság kedden elutasította Tate és társai fellebbezését, amelyben előzetes letartóztatásuk megszüntetését kérték, mondván, a brit-amerikai állampolgár könnyen távozhatna egy olyan országba, amelynek nincs kiadatási egyezménye Romániával. A tárgyalásra Tate egy könyvvel a kezében érkezett, amely a Korán lehetett.

A hatóságok a letartóztatás idején közölték, hogy a társaság hat áldozatát azonosították, akiket a vádlottak szexuálisan kihasználtak. A vádak szerint a testvérpár az áldozatokat félrevezette valódi szándékait illetően – ezt a megoldást az ügyészség a szerető módszernek nevezte –, majd az általuk birtokolt ingatlanokban pornográf felvételek készítésére kényszerítette őket, erőszak fenyegetésével.

Tate ügyvéde, Eugen Vidineac közölte, hogy védence minden vádat tagad.

Az amerikai születésű híresség Nagy-Britanniában sikeres kickboxkarrieren van túl, 2016-ban a helyi Big Brotherben is szerepelt, ám miután előkerült egy videó, ahol egy nőre támad, kizárták a műsorból. Ezt követően alapította meg felnőtt tartalmakat készítő webcam üzletét – írja a BBC.