Egy román bíróság kedden hoz döntést Andrew Tate fellebbezéséről, amelyben az egykori kick-boxoló azt szeretné elérni, hogy szüntessék meg 30 napos előzetes letartóztatását, miután a román hatóságok emberkereskedelemmel és szervezett bűnözői csoport létrehozásával vádolják.

Hogyan ne legyetek vesztesek? Úgy tűnik, a válasz erre Tate szerint a lányok futtatása volt.
Fotó: AFP

Tate-et, valamint testvérét, Tristant és két román nőt tavaly év végén vették őrizetbe a román hatóságok, noha a fivérek tagadják a bűnösségüket. Az ügyészek szerint a brit Big Brotherben hírnevet szerző sportoló az áldozatait valódi kapcsolat ígéretével gyűjtötte, majd Bukarest külvárosában található villájában fizikai erőszak, valamint mentális fenyegetések segítségével pornográf tartalmak gyártására vette rá, ami jelentős anyagi haszonnal járt számára.

A román ügyészség szerint a nyomozást az indította el, hogy a testvérpár egyik tagja tavaly márciusban megerőszakolta az egyik áldozatot. A hatóságok szerint azért van szükség a futtatással vádolt híresség letartóztatásának fenntartására, mert 

félő, hogy ellenkező esetben elhagyja az országot, és anyagi lehetőségeit felhasználva olyan országban telepedik le, ahonnan nincs mód a kiadatására.

A román hatóságok lefoglaltak 15 luxusautót és 10 ingatlant a kick-boxostól és társaitól, noha Tate Greta Thurnberg klímaaktivistával folytatott vitájában arról írt, hogy 33 autója van . A lefoglalására azért volt szükség, hogy azokat ne lehessen elrejteni vagy értékesíteni.

A brit és amerikai állampolgárságú híresség 

különböző kurzusokat is szervezett, természetesen borsos áron, amelyek elvileg fiatal férfiakat tanítottak meg arra, hogyan ne legyenek vesztesek. 

A Hustlers University (kb. okosság egyetemének fordítható) nevet viselő, pénzcsinálást tanító szolgáltatására állítólag százezrek iratkoztak fel, hogy kripto-, e-kereskedelemről vagy affiliate marketingről tanuljanak. A Protos információi szerint egy Tate-hez köthető bitcointárcára több mint 114 érkezett.

Ellentmondásos kijelentései – például, hogy a nők részben felelősek a megerőszakolásukért vagy hogy a nők a férfiakhoz tartoznak – miatt több közösségi oldalon is felfüggesztették fiókját, ám a Twitteren örömmel biztosított teret számára.

A védelmét nehezíti, hogy még Londonban élve arról beszélt egy podcastban tavaly, hogy hogyan győzte meg több barátnőjét is, hogy videóchaten szerezzen pénzt, amit megoszt vele. Elmondása szerint az üzlet két lánnyal indult, és a csúcson 75-en dolgoztak neki, havi 600 ezer dollár profitot hozva. Tekintve, hogy a román hatóságok vádjai ehhez nagyon hasonlók, a védelemnek nem lesz könnyű dolga. Nyilvánosan dicsekedni bűncselekmények elkövetésével soha nem a legjobb ötlet.

Korábban arról is beszélt, hogy azért költözött Romániába, mert kedveli azokat az országokat, ahol a korrupció mindenki számára elérhető – írja a Reuters.