Ha nem is szándékosan, de főszerepet játszott Andrew Tate nőgyűlölő brit milliomos, internetes sztár letartóztatásában Greta Thunberg. A svéd klímaaktivista ugyanis már régóta bonyolódik netes csörtékbe a meglehetősen ellentmondásos megítélésű férfival, aki egykor kick-boxszal, egy ideje pedig már internetes agymenéseivel keresi a pénzét. Például azzal szerzett magának jókora követőbázist, hogy folyamatosan a nőket okolja, ha szexuális erőszakot követnek el ellenük.  

andrew,tate,
Fotó: Mogul Mail / YouTube

Tate és Thunberg között a napokban a férfi több mint 30 autóját bemutató videója miatt lángolt fel a vita, a svéd lány beszólt a környezetszennyező kocsik miatt, amire Tate egy éles hangvételű válaszvideóban reagált. Igen ám, csakhogy egy dolgot elfelejtett: nem kellett volna elárulnia, pontosan hol tartózkodik. Márpedig az előtte heverő pizzásdobozokkal épp ezt tette. 

Andrew Tate és testvére, Tristan ellen ugyanis már hónapok óta nyomoz a román rendőrség nemi erőszak és emberkereskedelem miatt. A férfiak öt éve költöztek Romániába, ahol állítólag több nőt is szexrabszolgaként tartottak fogva. 

A videóból pedig a hatóságok rájöttek, hogy Tate feltehetően ismét a bukaresti villájában tartózkodik, ezért hamar rajtuk ütöttek, és őrizetbe is vették a testvérpárt. 

A letartóztatásról készült rendőrségi videón fegyvereket, késeket és tetemes mennyiségű készpénzt is bemutattak a hatóságok. A két brit férfi mellett még két román állampolgárt gyanúsítanak a bűncselekményekkel – írja a BBC.

Fotó: Justin Tallis / AFP

Andrew Tate is egyike volt egyébként azoknak a kitiltott felhasználóknak, akiket hatalomátvétele után engedtek vissza a Twitterre.