Közélet

Rendőrgyilkosság: Mátészalkán temetik el a megkéselt fiatal rendőrt

A hősi halált halt rendőrt január 26-án helyezik végső nyugalomra.

A hősi halált halt rendőr, Baumann Péter temetését január 26-án délután egykor tartják a mátészalkai köztemetőben – írta a családja a Magyar Nemzethez eljuttatott gyászjelentésében. 

Fotó: Teknős Miklós

Múlt csütörtök éjjel Újbudán egy férfi halálra késelt egy rendőrt, két másikat pedig megsebesített. A rendőrség megerősített létszámban érkezett a helyszínre, de a késes férfi nekiment a rendőröknek. Három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, majd elfogták.

A meggyilkolt rendőr februárban lett volna 30 éves.

Elképzelhető, hogy a férfi elmeelborulást okozó drogot, kristályt fogyasztott. Mindenesetre nem befolyásolja számára kedvezően a büntetőeljárást, ha droghasználattól vált agresszív ámokfutóvá. Az orvosi vizsgálat a rendőrgyilkos droghasználatára és az alkoholvizsgálatra is kiterjed. Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a letartóztatást, orvosi szakvélemény alapján az ülésen ezt azzal kiegészítve, hogy 

a letartóztatás végrehajtási helyeként a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölje ki. 

A bíróság megállapítása szerint „a megalapozott gyanú – mint a kényszerintézkedés általános feltétele – a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján észszerű kétely nélkül fennáll, ezenkívül az ülésen a gyanúsított tényfeltáró, beismerő vallomást tett”. Korábban ezt megtagadta. 

 

késelés gyász rendőrgyilkosság
Kapcsolódó cikkek