A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester, a XI. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának helytállása előtt, aki szolgálatteljesítés közben halt meg, miután egy támadó késsel megsebesítette csütörtökön Újbudán. Orbán Viktor a reggeli Kossuth rádiós interjújában fejezte ki részvétét a családnak és a barátoknak. A miniszterelnök kijelentette, hogy az ilyen tragikus esetek emlékeztetnek arra, hogy milyen fontos a biztonság fenntartása és mennyire nélkülözhetetlen a rendőrök munkája.

Budapest, 2023. január 13.Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.MTI/Mihádák Zoltán Budapest, 2023. január 13.
Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: Mihádák Zoltán

Az RTL birtokába jutott felvételt itt tekinthetik meg. A felkavaró videót csak nagykorú olvasóink indítsák el.

Ritka jelenség Magyarországon a rendőrgyilkosság, de nem ismeretlen. Cikkünkben összegyűjtöttük az elmúlt az elmúlt több mint 30 év rendőrgyilkosságait az MTVA archívuma alapján. Baumann Péter 1988 óta a 13. rendőr, aki szolgálat közben emberölés áldozata lett Magyarországon. Februárban lett volna 30 éves.