Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítené az EU határvédelmét. Na ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz! – ezzel a szöveggel közölt posztot Orbán Viktor a közösségi oldalán.

ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo; PINTÉR Sándor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kormányfő a kommentek között egy cikket is megosztott a Novinite.com oldaláról. Ebben az olvasható, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bolgár–török ​​határ biztosítását határozta meg a legsürgetőbb feladatként az EU szárazföldi határainak megerősítése kapcsán. A politikus erről az Európai Parlament brüsszeli plenáris termében beszélt a migrációról és a menekültügyről szóló vita során.

A migráció európai probléma, amelyet európai eszközökkel kell megoldani – fogalmazott. Manfred Weber, az EPP (Európai Néppárt) képviselője pedig azt mondta, hogy

kivételes esetekben kerítésekre is szükség van.

Holland miniszterelnök: összeomolhat a schengeni övezet

Mark Rutte felszólította az Európai Uniót, hogy segítsen megvédeni az EU külső határait azzal, hogy támogatja Bulgária határvédelmét.

Ez különös mondat az európai politikában, hiszen ne feledjük, hogy például 2015 őszén, a határkerítés megépítésének bejelentésekor elképesztő mennyiségű kritika zúdult a magyar kormányra. Amikor megírtuk, milyen válságokat élt át Orbán Viktor miniszterelnökként, a kerítés kapcsán felidéztük: ma már szinte feledésbe merülnek a magyar kormányfőt egykor hevesen támadó és olykor háborús bűnösökhöz hasonlító állami vezetők. Werner Fayman osztrák, Borut Pahor szlovén, Zorán Milanovic horvát, Matteo Renzi olasz vagy Victor Ponta román politikusok, ha nem is tűntek el teljesen, de valójában súlytalan tényezőkké váltak hazájukban.

Azóta jókorát fordult a világ, ma már az uniós vezetők is inkább Orbán érveit hangoztatják az illegális migrációt illetően.

Orbán Viktor Twitteren is posztolt: Végre! Kedves Ursula von der Leyen és kedves Manfred Weber, üdv a klubban! Tíz éve küzdünk az erősebb határokért. Mint kiderült, nekünk, magyaroknak mindvégig igazunk volt. Védjük meg Európát!