Tengeri indítású, nagy távolságú precíziós rakétacsapások elpusztították az ukrán pilóta nélküli repülőgépek 383-as ezredének telepítési pontját Hmelnickij város közelében, valamint egy tüzérségi lőszerraktárt a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyei Grecsani vasútállomásnál – jelentette be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Fotó: Libkos

A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők veszteségei az elmúlt nap folyamán a különböző frontszakaszokon meghaladták a hatszáz halottat és sebesültet. Közülük, mint mondta, mintegy 250-en a Donyeck körzetében folyó harcokban estek el. Igor Konasenkov a megsemmisített objektumok és eszközök között sorolt fel egyebek között két vezetési pontot, egy Buk–M1 légvédelmi rendszert, egy lengyel Krab önjáró löveget és hét lőszerraktárt.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást. Donyeckben legkevesebb negyven rakéta csapódott be egyebek között oktatási és közigazgatási létesítményekbe. Vlagyimir Konsztantyinov, a 2014-ben elcsatolt Krím parlamentjének elnöke a RIA Novosztyi hírügynökséggel közölte, hogy a félszigeten mintegy hétszáz olyan objektumot államosítottak, amely ukrán oligarchák, politikusok és üzletemberek tulajdona volt. Bejelentette, hogy ezeket árverésre fogják bocsátani.