Közélet

Prigozsin: nem áll túl jól a bahmuti csata

A Wagner zsoldoscsoport alapítója szerint a helyzet rendkívül nehéz, az ukránok ugyanis folyamatosan újabb egységeket küldenek csatába ellenük.

Borzasztó nehéz helyzetben vannak az orosz csapatok Bahmutnál, jelenleg az ostrom úgy tűnik, nem a kedvező irányba halad, legalábbis erre lehet következtetni Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítójának vasárnap esti szavaiból. 

This video grab taken from a video posted on Telegram channel @concordgroup_official on March 3, 2023, shows Yevgeny Prigozhin, the chief of the Russian paramilitary group Wagner speaking to the camera from a rooftop at an undisclosed location. Prigozhin declared his fighters have "practically encircled" Bakhmut. - Ukrainian officials said the fighting is becoming increasingly difficult, after Russia claimed several villages near Bakhmut in recent weeks. Only around 4,500 people remain in the destroyed city, which had a population of about 70,000 before the conflict, Ukrainian officials said.
Fotó: AFP

A helyzet Bahmutban nehéz, nagyon nehéz, az ellenség minden egyes méterért keményen megharcol. Ahogy közeledünk a város központjához, úgy lesz egyre ádázabb a csata, most már tüzérséggel és tankokkal is lőnek minket

– fakadt ki Prigozsin a Telegram-csatornáján. Hozzátette: az ukránok folyamatosan új katonákat és utánpótlást küldenek Bahmutba, mintha végtelen erőforrásaik lennének, ennek ellenére sem adja fel a Wagner a harcot. 

Megyünk előre és folytatjuk az ostromot, nem fogunk szégyent vallani

 – jelentette ki a zsoldosvezér a TASZSZ orosz hírügynökség szerint. 

A Wagnerről az elmúlt napokban nem túl jó hírek érkeztek, ugyanis hírszerzési jelentések szerint az orosz tábornokok szeretnék, ha minél jobban kivérezne a zsoldossereg, amely egyre komolyabb emberhiánnyal küzd és a front többi részén már nincs is nagyon jelen, minden erejüket Bahmutra összpontosítják. 

 

Bahmut ostroma Prigozsin Wagner-csoport
Kapcsolódó cikkek