A kijevi város katonai kormányzata szerint Oroszország „kivételes intenzitású” éjszakai légi csapást intézett Kijev ellen. Az adminisztráció a kivételes intenzitást a legrövidebb időn belüli maximális rakétatámadások számaként határozta meg – írta a Kyivindependent.com.

Fotó: AFP

Az adminisztráció Telegram-bejegyzése szerint az orosz erők valószínűleg több irányból is használtak drónokat, ballisztikus és cirkálórakétákat a támadás során.

Az előzetes információk alapján a légvédelem megsemmisítette a legtöbb ellenséges légieszközt. A rakéták törmeléke Kijevben Sevcsenkivszkij, Szvjatošinszkij, Szolomjanszkij, Obolonszkij és Darnickij negyedben hullott le.

A legtöbb kár a Solomianskyi negyedben történt, ahol autók és egy épület gyulladt ki. A többi kerületben törmelék hullott a parkoló kocsikra, az udvarokra és a parkokra. A legutóbbi támadás áldozatairól egyelőre nem érkezett jelentés.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester arról számolt be, hogy a Sevcsenkivszkij kerületben lévő állatkert területére rakétatörmelék hullott. A segélyszolgálatok úton vannak, mondta. Később hozzátette, hogy egy épület megrongálódott a törmelék miatt és több autó kigyulladt a Solomianskyi negyedben. Az előzetes információk szerint hárman megsérültek.