Donald Trump csütörtökön azt mondta, valószínűleg részt vesz a New York-i tárgyaláson, de a vádló, E. Jean Carroll író nemi erőszakkal kapcsolatos vádját politikai támadásnak nevezte.

Vissza kell mennem egy nő miatt, aki hamisan vádolt meg, és van egy bíró, aki rendkívül ellenséges

– mondta a volt amerikai elnök újságíróknak, miközben golfozott egy üdülőhelyen, amely a tulajdonában lévő írországi Doonbegben található. „Visszamegyek, és szembeszállok ezzel a nővel. Ez a nő egy szégyen, és nem szabad megengedni, hogy ez megtörténjen hazánkban”  – mondta a The Guardian cikke szerint.

Former US President Donald Trump reacts as he plays golf at the Trump Turnberry Golf Courses, in Turnberry on the west coast of Scotland on May 2, 2023, during the second day of his first visit to the country since losing the Presidency.
Fotó: AFP

Trump megismételte korábbi állításait, miszerint Carroll demokrata, aki azért találta ki a történetet, hogy eladjon egy emlékiratot.

Carroll azzal vádolta meg Trumpot, hogy 

az 1990-es évek közepén megerőszakolta a Bergdorf Goodman áruház öltözőjében. 

A nő beperelte Trumpot rágalmazás miatt is, miután Trump hazugsággal vádolta Carrollt, amikor nyilvánosságra hozta az állítólagos támadásról szóló beszámolóját 2019-ben. Trump azt állította, hogy a vádaskodás csupán az ellene irányuló kampány része, amiért 2024-ben ismét elindulna az elnöki pozícióért. Azt is mondta, hogy a közvélemény-kutatásokban továbbra is megelőzi Joe Biden elnököt és Ron DeSantis floridai kormányzót, aki potenciális kihívója a republikánusok között. „Ez egy politikai támadás. Azt gondolják, hogy csak így nyerhetik meg a választást”  – mondta. Arra a kérdésre, hogy biztos-e benne, hogy megnyeri a választást, Trump azt válaszolta: „Háromszor is meg tudnám nyerni.” Azt is mondta, hogy Biden alkalmatlan és gyarló elnöknek.