A Hegyvidéki önkormányzat a Facebook-oldalán közölte, hogy a két 58-as villamos elszállítása előtt dokumentálták a Libegő lábánál évtizedekig álló járművek állapotát. A villamosokat az Északi Járműjavítóba vitték, ahonnan a tervek szerint újjászületésüket követően az Új Közlekedési Múzeumba kerülnek.

Hegyvidék - Több mint kerület
Zugliget parkoló
Fotó: Facebook / Hegyvidék – Több mint kerület

Az ezres sorozatú villamos-motorkocsikat 1911-ben szerezték be, a teljesen magyar gyártású villamosokból összesen 80 darab készült. Az 1930-as, 1940-es évek fővárosi közlekedésének meghatározó járművei voltak, erős motorjaiknak köszönhetően Budapest legforgalmasabb villamosvonalain közlekedtek 73 éven keresztül. 

A kerület közlése szerint 

hamarosan használatba vehető a Zugligeti Libegő mellett kialakított murvás parkoló, amely az egykori kemping területén kapott helyet. 

Hegyvidék - Több mint kerület
Zugliget parkoló
Fotó: Facebook / Hegyvidék – Több mint kerület

A két, pusztuló állapotú, több mint százéves villamost, amelyeket a forgalomból történő kivonásukat követően, 1983-tól a zugligeti kemping recepciójaként és büféjeként használtak, 

a Magyar Műszaki És Közlekedési Múzeum elszállíttatta, hogy helyreállítsa és egy kiállításon bemutassa – olvasható a posztban. A Facebookon megosztott képekből kiderül, hogy az 58-as villamosok belülről teljesen el voltak hanyagolva: zsírfoltosak voltak a padlóik, koszosak a falaik, kívülről pedig már a rozsda ette őket.