Az ország több vármegyéjében is katonai menetoszlopokra kell számítani a Honvédelmi Minisztérium pénteki közlése szerint. A tájékoztatásból kiderül, hogy a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonái június 24-én, szombaton 13 és 22 óra között katonai menetet hajtanak végre.

20221111 DebrecenA Felderítők Napját ünnepelte november 11-én, a Magyar Honvédség 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred.Fotó: Kiss Annamarie KAHajdú-Bihari Napló 20221111 Debrecen

A Felderítők Napját ünnepelte november 11-én, a Magyar Honvédség 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred.

Fotó: Kiss Annamarie KA
Hajdú-Bihari Napló
Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú-Bihari Napló

Ebben az időszakban senki se lepődjön meg, ha katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokkal találkozik az Újmajor – Veszprém Északi körgyűrű – 8. számú főút – M7 autópálya – M0 autópálya – M5 autópálya – M43 autópálya – 47. számú főút – Hódmezővásárhely útvonalon.

A lakosságot arra kéri a Magyar Honvédség, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

A tájékoztatás szerint a honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. Mindemellett kérik a lakosság megértését és türelmét.