Országszerte egyre több vendégre számíthatnak a vizes élményeket kínáló létesítmények, amelyek az elmúlt években jelentősen megszépültek, családbarát és akadálymentes szolgáltatásokkal, változatos sport- és szabadidős lehetőségekkel gazdagodtak a strandok. 

20190718 Bázakerettye Strandfürdő fotó archívum ZH Zalai Hírlap
Bázakerettye 
Fotó: Mediaworks

Országszerte 73 település 140 szabadvízi fürdőhelyének megújulását tette lehetővé a kormány hazai forrásból.

A Balatonnál több mint 100 strand közül választhatnak a fürdőzők, ezek közel kétharmada ingyenes.

A fürdők turisztikai fontosságát jól mutatja, hogy Magyarország vidéki szálláshelyi vendégforgalmának közel egyharmadát a jelentős fürdővárosainkban regisztrálták. 

A vendégéjszakák száma szerint a 10 legnépszerűbb vidéki településből 8 fürdőváros, a fennmaradó kettő pedig Balaton-parti. 

A májustól szeptemberig tartó strandszezonban a legmagasabb vendégéjszakaszámot mutató fürdővárosok mellé felzárkózik Balatonlelle, Zamárdi és Zánka.

Az MTÜ által működtetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) szálláshelyi adatai szerint a vendégéjszakákban mért kereslet 70 százaléka az elmúlt évben olyan településekhez volt köthető a fővároson kívül, ahol valamilyen népszerű fürdő működik. Az NTAK-adatokból az is jól látszik, hogy 10-ből 8 külföldi vendég szintén olyan vidéki településre látogat, ahol fürdővel is van. 

Meglepően sok a szállásfoglalás, nem csökken a kereslet a külföldi és belföldi nyaralásokra

Hol és mennyiért nyaralunk az idén? Iránytű az induláshoz.

 

Borítókép forrása: Mediaworks