Határozott üzenetet fogalmazott meg Suhajda Szilárd felesége a közösségi médiában. Legindi Tímea megköszönte a szívmelengető, illetve megtisztelő érdeklődést és támogatás a férje Mount Everest-expedíciója iránt, ami neki és fiuk, Soma számára is sok erőt ad a tragédia feldolgozásában.

Legindi Tímea, Suhajda Szilárd felesége (Fotó: Bánkúti Sándor)

Ugyanakkor azt is bejelentette, hogy hamarosan

könyvet jelentet meg.

Az ötlet nem újsütetű, hiszen Suhajda Szilárd korábban is írt, és minden körülmények között arra törekedett, hogy az írásai színvonalasak és élvezetesek legyenek. Éppen ezért az elmúlt évek folyamán benne és a családban saját igényként, és sokak biztatására felmerült egy könyv megírásának a gondolata. 

 

Azt gondoltuk, hogy akkor lesz egy kerek egész, ha az Everest is szerepel a történetben. Szerepel, de nem így

 

– fogalmazott Legindi Tímea. Suhajda Szilárd már nem vehet részt az általa elkezdett könyv befejezésében, de a felesége a feladatának érzi, hogy ezt megtegye. Ennek kapcsán pedig határozott és egyértelmű kikötést tett.

Mit üzenet Suhajda Szilárd felesége?

Legindi Tímea leszögezte: Suhajda Szilárd minden szellemi termékének örökösei ő és Soma. A könyv nem ma, nem holnap, de nem is annyira a távoli jövőben mindenképpen elkészül, mert Szilárd és az ő méltó emléke megérdemli ezt. Talán túlzás nélkül kijelenthetem, hogy én ismertem a világon a legjobban, ezért egy olyan, minden értelemben „szilárdos” könyvet szeretnék létrehozni, amely hűen tükrözi a csodálatos személyiségét – húzta alá. Éppen ezért tisztelettel megkér minden hozzáértőt, hozzá nem értőt, valamint a média munkatársait, hogy 

legyenek szívesek ezt tiszteletben tartani és nem magánakciókba kezdeni.

Hogy ennek nyomatékot adjon, hivatalos jogi szöveget is mellékelt a felszólításhoz, ami figyelmeztet: Suhajda Szilárd oldalán, az azon található valamennyi szöveges, képi és egyéb tartalom jogosultja az oldal tulajdonosa. A tartalmak bármilyen módon való felhasználása kizárólag az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Suhajda Szilárd drámája: új szemtanú és egy fénykép került elő – megcáfolták a magyar hegymászó halálának legelterjedtebb teóriáját

„Eléggé fáradtnak tűnt” – mondta a férfi, aki az utolsó fotót készítette a Mount Everesten elhunyt Suhajdáról.