Közélet

Főhajtás és gyertyagyújtás Suhajda Szilárd emlékére a Szemlőhegyi-barlangnál – galéria

Több százan gyújtottak gyertyát a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászóemlékhelynél.

Kedden 19 órától 22 óráig csendes megemlékezést tartanak a budapesti Szemlőhegyi-barlangnál Suhajda Szilárd, a Mount Everesten elhunyt hegymászó emlékére. A magyar hegymászó a múlt héten a Föld legmagasabb pontját szerette volna oxigénpalack nélkül megmászni, de nem élte túl az expedíciót. A sportembertől az őt követő rengeteg magyar sportrajongó mellett az egész hegymászóvilág búcsúzik.

Kedves Ismerősök! Kedves ismeretlen Ismerősök! Köszönjük, hogy ott voltatok velünk tegnap. Sokat jelent, sokat jelentett. Nagyon is!

– írta Suhajda Szilárd özvegye, Legindi Tímea a hegymászó Facebook-oldalán.

Kedden 19 órától 22 óráig tartottak csendes megemlékezést a budapesti Szemlőhegyi-barlangnál a Mount Everesten elhunyt hegymászó emlékére.
Fotó: Vémi Zoltán/VG

A magyar hegymászó csapata és családja arra kért mindenkit, a megemlékezésen ne viseljenek fekete ruhát, hogy ezzel is azt az életszeretetet mutassák, amely a magyar hegymászó személyiségét és egyéniségét is jellemezte. Egyúttal arra kértek mindenkit, hogy mellőzzék a kérdéseket, és tartózkodjanak a részvétnyilvánítástól, csendben osztozzanak a gyászban.

Suhajda Szilárd expedíciójának kommunikációs vezetője, Pintér László egy emlékkönyvet is magával vitt, ebbe valamennyi résztvevő írhatott pár sort. Suhajda özvegye, Legindi Tímea is részt vett a megemlékezésen.

 

Szemlőhegyi-barlang Suhajda Szilárd Mount Everest megemlékezés
Kapcsolódó cikkek