A jelenlegi esős időjárás sokaknak elveheti a kedvét a hétvégi program tervezésétől, azonban nem érdemes kihagyni a szórakozási lehetőségeket.

20230711 HegykőHőségriadóKadlec Reinhard és unokája hűsöl a medencébenFotó: Máthé Daniella MDKisalföld 20230711 Hegykő

Hőségriadó
Kadlec Reinhard és unokája hűsöl a medencében
Fotó: Máthé Daniella MD
Kisalföld
Fotó: Máthé Daniella / Kisalföld

Pénteken fátyolfelhők szűrik majd a július végi napsütést, de ezekből nem alakul ki csapadék, és a nappali hőmérséklet 30 fok köré melegszik fel – írja a Köpönyeg.hu.

Szombaton a többórás napsütés mellett délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a Dunántúlon már zápor, zivatar is előfordul, 30-31 fokos kánikula valószínű.

Vasárnap már borúsabbra fordul az idő, és erősen gomolyfelhős idő várható, többfelé záporral, zivatarral. Az északnyugati szél megerősödik, 25–30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Programajánló (július 28–30.) 

Július 28., péntek

Depeche Mode-koncert, Puskás Aréna

Öt év után, 2023-ban ismét turnéra indult az idehaza is közönségkedvenc Depeche Mode. A július 28-án a Puskás Arénát is érintő Memento Mori turné a zenekar azonos című, 15. stúdióalbumának tavaszi megjelenését követően indult el. 

III. Debreceni Utcazene Napok
2023. július 28-án és 29-én újra a húrok közé csapnak a cívisvárosban. Ezúttal négy helyszínen élvezheti a közönség a színesebbnél színesebb produkciókat.

Július 29., szombat

198. Anna-bál és Anna Fesztivál, Balatonfüred

Július 29-én a megújult Anna Grand Hotel kertjében rendezik meg a 198. Anna-bált. A patinás rendezvényt ezúttal is az Anna Fesztivál eseményei előzik meg. Lesz prímáskoncert, szívhalászat, operagála és szerenádok éjszakája, amikor zenészek játszanak majd a reformkori városrész egyik erkélyéről a bálozó lányoknak.

Csopakabana, Csopak

A Csopakabana idén is latin hangulattal, sok tánccal, koncertekkel, dobshow-val és sportprogramokkal várja a látogatókat július 29-én a Csopak Strandon. A strand gyerek- és családi programokat kínál, de lesz salsaoktatás, esti koncert és dobshow is.

Július 30., vasárnap

Iggy Pop-koncert, Veszprém

A punk keresztapja, Iggy Pop július 30-án vasárnap Európa kulturális fővárosában, Veszprémben, a Gyárkertben lép fel. Az énekes szuggesztív színpadi jelenléte, elképesztő energiája a mai napig tömegeket mozgat meg. 

2:22 – Centrál Színház, Szigligeti Várudvar

A Centrál Színház nyárra ismét Szigligetre költözik. Idei választásuk, a West End sikerdarabja, A 2:22 című előadás hűsítő borzongással szolgál majd a fülledt nyári estéken. Martinovics Dorina, Lengyel Tamás, Ágoston Katalin és Mészáros András főszereplésével és Puskás Tamás rendezésében érkezik a 2:22 – a szigligeti várudvar színpadára.