Ritkán látott helyzet a lottó háza táján: utoljára április végén vitték el az ötös, valamint a hatos lottó főnyereményét, ráadásul ugyanazon a hétvégén. A nyeremény két hónapja halmozódik, így szombaton és vasárnap már több milliárd forintért izgulhatnak a játékosok – írja a Szerencsejáték Zrt. közleménye.

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A legutóbbi emlékezetes halmozódási időszak több mint fél évig, 2022 októberétől egészen 2023 áprilisáig tartott, akkor a főnyeremény összege végül elérte a 4,6 milliárd forintot az ötös lottón. Az április 29-i sorsolás alkalmával két játékos is eltalálta az öt kihúzott számot, így minden idők negyedik legnagyobb nyereményét fele-fele arányban, egyenként 2,3 milliárd forint értékben vihették haza a szerencsés játékosok. Ugyanazon a hétvégén, vasárnap már a hatos lottón örülhetett egy szerencsés, aki közel félmilliárd forinttal lett gazdagabb.

A jackpot összege azóta folyamatosan növekszik, a 27. hétre mindkét játék főnyereménye elérte a milliárd forint feletti összeget. 

A nemzeti lottótársaság tapasztalata szerint ez mindig felerősíti a játékkedvet a ritkábban játszók körében is.

Az ötös lottón a 18, 42, 44, 48, 86, míg a hatos lottón az 5, 18, 20, 26, 34, 43 szám kellett a telitalálathoz a legutóbbi húzás alkalmával, a jackpotot azonban egyik lottójátékon sem ütötték meg, így 9 hét halmozódás után az ötös lottón 1,7 milliárd, a hatos lottón pedig 1,035 milliárd forint várja a játékosokat. 

Meglepő választ adott a ChatGPT, amikor az ötös lottó nyerőszámairól kérdeztük

Nem egy adatot tévesen közölt a lottóval kapcsolatban.