A 2021-ben Miskolctapolcán megnyílt Ellipsum Élmény- és Strandfürdő tavaly október óta zárva tart, és egyelőre nem tudni, mikor nyit újra – írja a boon.hu.

Fotó: Bujdos Tibor / Észak-Magyarország

Az Ellipsum 2022. október 3-án zárt be a szükséges garanciális javításokra hivatkozva, amelynek keretében valamennyi medencét visszabontották az aljzatbetonig, majd újraburkolták azokat. Az emelkedő energiaköltségek miatt az egyébként is veszteséges Miskolci Fürdők Kft. jelentős működtetési költséget spórolhatott meg a bezárással.

A garanciális munka várható befejezésének dátuma december 31-e volt, azonban egészen az idén tavaszig eltartott a garanciális munka, a fürdőt pedig azóta sem nyitották ki. 

 

Ha az idén is zárva marad az Ellipsum, akkor is mintegy 500 millió forint veszteséget termel. Amennyiben kinyitnák, a veszteség mindenképpen 2 milliárd fölé szaladna

 – mondta Veres Pál, Miskolc polgármestere. 

Diósgyőri vár

A diósgyőri vár felújítási munkálatai sem haladnak megfelelő ütemben. Az idén februárban az építőcég közölte, hogy a projektre rendelkezésre álló pénzből végrehajtható munkákat elvégezte, a statikailag nem megfelelő tornyok megerősítésére azonban nem érkezett meg az igényelt 2 milliárd forint, ezért február 27-én leálltak a munkák, és ez a helyzet azóta sem változott. Az arra járó turistát elhagyott építési terület fogadja. 

Fotó: Molnár-Bernáth László / MTI

Avasi kilátó

A miskolci Horváth-tetőn tavaly augusztusban készült el egy többgenerációs szabadidőpark. Az ottani kilátó azonban nem látogatható, mert az idén megkezdődött a teljes felújítása, aztán pedig az elé tervezett látogatóközpont építése, és a Horváth-tető is csak nagy nehézségek árán közelíthető meg.