Közélet

Váratlanul Beregszászra utazott Zelenszkij, a magyarokat üdvözölte

Az ukrán elnök Kárpátalján mondott beszédet, kiemelte: az ott élő magyarok is Ukrajna állampolgárai, együtt védik meg hazájukat.

Váratlan látogatást tett Beregszászon Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. A kárpátaljai településen helyi katonai vezetőkkel találkozott, de a magyar közösség képviselőivel is beszélt, így például Babják Zoltán polgármesterrel is – írja a Magyar Nemzet

NATO Summit In Vilnius, Lithuania
Fotó: NurPhoto via AFP

Beszédében Zelenszkij kiemelte: mindannyian Ukrajna állampolgárai, akár magyar, akár ukrán származásúak, és együtt védik meg hazájukat. Álláspontja szerint az orosz agresszor mindenkit veszélyeztet, akiknek fontos érték a béke, a szabadság és a fejlődés. Rezsimjük csakis elnyomást és szenvedést hozott az európai népekre, így a lengyelekre, magyarokra, ukránokra, csehekre és másokra is. Ezúttal viszont az ukrajnai hősöknek köszönhetően mindenkit megmentenek ettől Európában Ukrajna győzelmével. 

Beregszász után Zelenszkij Ungvárra utazott, később egy másik bejegyzésében diplomáciai szempontból fontos napnak nevezte a szerdát. 

 

Volodimir Zelenszkij Európa szabadság Kárpátalja Ukrajna
Kapcsolódó cikkek