Az orosz fekete-tengeri flotta parancsnoka, Viktor Szokolov admirális is jelen volt a Honvédelmi Minisztérium tanácsának mai ülésén, miután múlt héten Kijevben megerősítették a halálhírét. Az orosz honvédelmi miniszter, Szergej Sojgu vezette ülésről videót is osztott meg a Ria.ru.

Russian Navy ship passes through Dardanelles StraitCANAKKALE, TURKEY - JANUARY 11: The 151 bow numbered ship named "Azov" of Russian Army's Black Sea Fleet passes through the Dardanelles Strait in Canakkale, Turkey on January 11, 2020. Murat Yuksel / Anadolu Agency (Photo by Murat Yuksel / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

Múlt héten Kijev rakétatámadást indított Szevasztopol ellen, az orosz Honvédelmi Minisztérium arról adott tájékoztatást, hogy a támadás következtében megsérült a fekete-tengeri flotta főhadiszállásának épülete, és egy ember eltűnt.

Az Ukrán Fegyveres Erők különleges műveleteinek parancsnoksága a támadás után a Telegram-oldalán 34 orosz tiszt halálát jelentette be, köztük Viktor Szokolovét.

Az orosz Honvédelmi Minisztérium a következő videó megosztásával szerette volna cáfolni az admirálisról elterjesztett álhírt: