Közélet

Drámai felhívást tett közzé az izraeli hadsereg – videó

Az Izraeli Védelmi Erők szerint a Hamász az egységeit iskolákba, mecsetekbe és kórházakba telepíti.

Izrael bejelentette a gázai hadművelet folytatását, ugyanakkor elrendelte a lakosok evakuálását dél felé. 

Az izraeli erők folytatják a péntek este megkezdett hadműveleteket a Gázai övezetben, amelyek a Hamász-alagutak és egyéb infrastruktúrák, valamint az iszlám mozgalom vezetői ellen irányulnak – jelentette ki Yoav Gallad védelmi miniszter.

Fotó: AFP

Támadunk a föld felett és a föld alatt, minden szinten, mindenhol támadunk a terroristák ellen

– fogalmazott a politikus egy videóüzenetben. „Az izraeli erőknek szóló utasítások egyértelműek: a hadművelet további intézkedésig folytatódik” – tette hozzá.

Az izraeli hadsereg szombat délben megismételte a gázai lakosokhoz intézett felhívását, hogy hagyják el a terület északi részét, tekintettel a közelgő műveletre.

Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője azt mondta, hogy mindenki azonnali biztonsága érdekében felszólítják Gáza északi részének és Gáza városának lakóit, hogy ideiglenesen költözzenek délre. A visszatérés Gáza északi részébe lehetséges lesz, amint az intenzív összecsapások véget érnek. Az IDF szóvivője hozzátette, hogy 

a Hamász civileket veszélyeztet azzal, hogy erőit iskolákba, mecsetekbe és kórházakba telepíti. 

A közelgő IDF-művelet pontosan és nagy intenzitással semlegesíti a Hamász-fenyegetést

– jelentette ki Hagar. Az IDF közlése szerint az izraeli–Hamász konfliktus kirobbanása óta 311 izraeli katona esett el, és 229 túszt ejtettek a terroristák. A gázai egészségügyi minisztérium a palesztin halálos áldozatok számát a háború kezdete óta 7326-ra teszi.  

Izrael október 29-én csapásokat intézett a Gázai övezet ellen, a Hamász parancsnokait megölték, egyik közölük kitervelője volt az október 7-i mészárlásnak. 

 

Gázai övezet izraeli háború Hamász izraeli hadsereg
Kapcsolódó cikkek